Stichting Bouwdorp Culemborg

Jaarlijks organiseren wij in de eerste week van de zomervakantie twee dagen lang het Bouwdorp: twee dagen vol getimmer, gezaag en geknutsel voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Dit jaar wordt het Bouwdorp georganiseerd op dinsdag 23 en woensdag 24 juli 2019. Maximaal 180 kinderen kunnen 2 dagen creatief bezig zijn, onder begeleiding van vrijwilligers.

Bekijk het resultaat van de voorgaande jaren bij de Foto’s 20182017, 201620152014, 2013 en 2012.

‘SUPERSIZE’ MELKPAK VEROVERT BOUWDORP

Wat was het warm, maar stoppen met bouwen? Geen denken aan!
Ruim 180 kinderen stortten zich vol overgave op het thema ‘Supersize’.
Reuze dieren, lucifers, zwembaden en een melkpak vulden het Bouwdorp-terrein.
Vanwege de hitte besloot de organisatie een hitteplan in te voeren. Vroeger beginnen, een brandslangdouche, extra drinkpauzes en een intermezzo van verhalenverteller Eric Borrias  zorgden ervoor dat iedereen kon genieten van het bouwen.
Er werd hard getimmerd en plezier gemaakt. Het Bouwdorp stond als een huis. Burgemeester Gerdo van Grootheest kwam dat met eigen ogen bekijken.
Hij kwam, zag en beklom de bouwwerken.
Samen met de juryleden – afkomstig vanuit de Gelderlandfabriek, BAM en het Buurtpanel – zag hij het plezier en enthousiasme dat door zowel deelnemers en vrijwilligers werd uitgestraald.
Wie er met de winst vandoor gingen? Dijon, Hugo, Bobbie, Ruben, Kate en Karsten. Zij bouwden onder begeleiding van Ronald een heus ‘Supersize’ melkpak, inclusief de koeien in de wei.
Een leuk en origineel bouwwerk won dit jaar het Bouwdorp, maar belangrijker: het was weer een gezellige, succesvolle editie!

TROPENROOSTER INGEVOERD OP WOENSDAG. BOUWDORP VAN 08:00 UUR – 14:00 UUR

Alle deelnemers zijn enthousiast aan het bouwen. Vandaag heeft de organisatie extra verkoelende maatregelen getroffen door een brandslangdouche te plaatsen en extra drinkpauzes in te lassen.

Morgen, woensdag, wordt het nog warmer. De organisatie heeft – na overleg met de collega’s van het Rode Kruis – besloten een tropenrooster in te voeren.
We beginnen morgen om 08:00 uur.
De kinderen kunnen dan naar de ingang worden gebracht. Het Bouwdorp eindigt om 14:00 uur. Ouders kunnen om 14:00 uur de kinderen komen ophalen en natuurlijk komen kijken naar de bouwwerken.

De ouders zullen ook een mail ontvangen m.b.t. de gewijzigde tijden en dit bericht zal gedeeld worden op Facebook en onze website.

Alvast onze dank voor alle medewerking!

Hittegolf tijden Bouwdorp 2019

De zon gaat schijnen en dat is een mooi vooruitzicht.
Vanwege het warme weer zorgen wij voor verkoelende maatregelen: er is voldoende drinkwater aanwezig en we zorgen voor een brandslangdouche, waar de deelnemers regelmatig onderdoor kunnen lopen.
En zoals elk jaar is ook het Culemborgse Rode Kruis aanwezig die bekend zijn met de verschijnselen bij warm weer en hier extra op zullen letten.

Zonnig Bouwdorp in het vooruitzicht

Het Bouwdorp komt steeds dichterbij. Met nog twee dagen te gaan is de organisatie druk bezig met de laatste voorbereidingen. Alle deelnemerskaarten zijn via mail aan de deelnemers verstrekt. Belangrijk om rekening mee te houden:
• De bouwdagen (23 en 24 juli) duren van 10:00 uur – 16:00 uur
• Er wordt warm weer verwacht: neem voldoende zonnebrand mee
• Zorg voor een petje
• Neem voldoende drinken mee
• Lunchpakket (voor dinsdag 23 juli)
• Trek stevige schoenen aan en makkelijke kleding
• Print de deelnemerskaart uit en neem deze mee naar het bouwdorp.
• Voorzie persoonlijke eigendommen van voor- en achternaam
Check voor alle in’s en out’s de website en deze Facebook-pagina!
Tot over 2 dagen!

YES! IEDEREEN IS ERBIJ!

Goed nieuws is altijd leuk om te delen! Wij zijn blij te kunnen melden dat we alle kinderen die zich hebben aangemeld ook echt kunnen deelnemen!

Inmiddels hebben alle (ouders van) deelnemers per mail van ons bericht gehad dat de plaatsing definitief is.
Ook dit jaar worden er weer deelnemerskaarten/entreebewijzen verspreid. Dit zal gebeuren op maandag 15 juli as.
De deelnemerskaart per mail worden toegestuurd.

 

Zijn er vragen rondom de deelname, of heb je andere vragen? Mail ons dan via bouwdorpinculemborg@gmail.com.

We hopen jullie allemaal te zien op dinsdag 23 en woensdag 24 juli tijdens het Bouwdorp!

 

THEMA BEKEND

Er is een Facebook-actie opgezet om tot een pakkende titel voor het thema van dit jaar te komen. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om kleine (alledaagse) voorwerpen in het groot na te bouwen. Er werden verschillende suggesties ingezonden. De winnende kwam van Sijn van Sanvoort. Zij doopte het thema tot ‘Supersize’. Zij wint hiermee 1 gratis entreebewijs voor Bouwdorp 2019. Sijn, van harte gefeliciteerd! Heb je niet gewonnen, maar wil je er wel zeker van zijn dat jouw kind kan deelnemen? Meld je dan aan als vrijwilliger en vul een aanmeldformulier in op deze website.

WIJ ZOEKEN JOU!

Op dinsdag 23 en woensdag 24 juli 2019 zal het grasveld aan de Otto van Reesweg/Eemweg weer worden omgetoverd tot spectaculair bouwterrein. 180 kinderen bouwen – onder toezicht en begeleiding – op dit terrein hun eigen bouwwerken van hout. Het bouwterrein ontpopt zich binnen twee dagen tot een waar Bouwdorp. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen deelnemen aan het Bouwdorp. Kosten bedragen €15,00 per persoon, voor twee dagen. Neemt een kind een vrijwilliger mee, dan ontvangt het €5,00 retour tijdens het Bouwdorp. De inschrijving start op 20 mei 2019 en sluit 2 juni 2019. Uitsluitend in deze periode kan een deelnemer, via deze website, worden ingeschreven. Alleen volledig ingevulde inschrijfformulieren zullen in behandeling worden genomen. Het organiseren van het Bouwdorp lukt niet zonder vrijwilligers. We zijn daarom op zoek naar jou! Ben jij 18 jaar of ouder en wil je een groepje deelnemers begeleiden? Doe dan mee! Het aantal beschikbare plaatsen voor deelnemers is volledig afhankelijk van het aantal aangemelde vrijwilligers. Sfeer proeven of weten wat het betekent om vrijwilliger te zijn? Check dan de foto’s en info op deze website en op onze Facebookpagina!

Bouwdorp keert terug in 2019!

Ook dit jaar keert het Bouwdorp terug en wel op dinsdag 23 en woensdag 24 juli 2019!
Het welbekende terrein aan de Otto van Reesweg/Eemweg zal zich gedurende deze dagen ontpoppen tot dorp vol mooie bouwwerken.
Op dit moment is het bestuur druk bezig met alle voorbereidingen.
Alle informatie zal worden gecommuniceerd via diverse (social) media en natuurlijk op deze website!

Noteer het Bouwdorp nu alvast in de agenda!